Tuesday, May 19, 2015

Easier said than done

Alhamdulillah. Aku diuji dgn apa yg telah aku tulis. Yes, smlm aku wish goodluck pd semua yg dapat iv. Then today aku dikejutkan dgn rezeki interview dentistry kat uitm Shah Alam on this Sunday. Quite shocked actually sebab aku tak ingat pun aku mntak tu. Aku isi upu memain sgt sbb mindset aku nk ubah bila pembukaan balik. And aku pun tak konfiden dgn result aku. Tetiba tadi kawan aku cakap sbnrnya uitm nk amk yg hampir 4 flat and above. Ya Allah jauh sgt tu dgn result aku sem 1. Kalau sem 2 okay pun masih jauh ke arah tu. Tapi aku yakin dgn ketentuan Allah. Ada hikmahnya. Well at least boleh gain experience and get new friends right? Semoga Allah permudahkan segalanya buat kita semua. 

Why do you want to be a dentist? I'll figure out insyaAllah. Dulu pernah bercita-cita nak jadi dentist sebab aku tak perlu mendedahkan muka apabila bertemu patients. Wajah terpelihara dan semoga niat ku itu diterima Allah. Doa yg baik-baik belaka ye :) Soalan yg killer akan ditanya maybe why did you choose dentist instead of medic? Sedangkan silibus pembelajaran lebih kurang sama je. So apa nak jawab? Haha any idea? Boleh kongsikan di ruang komen. Terima kasih. Adios. 

My story not yours :) Thankyou !

0 Critism (;:

Post a Comment

COPYRIGHT HAJAR HUMAIRA RAMLAN :)