Monday, May 18, 2015

Interview

Hari ni banyak tawaran interview start dibuka. UKM misalnya. Tipu lah kalau tak berharap sikit pun kan. N majority yg dapat tu mmg pointer tiptop lah. But ade je kawan aku yg pointer hebat just takde rezeki kat sana mungkin. Don't worry. InsyaAllah kau akan dapat yg lebih baik. Lain la golongan mcm aku yg pointer pun cukup makan je. Kalau korg yg hebat pun tak dapat, kami ni lg lah susah nak dapat. But possible je nak dapat. Kun fayakun kan. Kita takde kuasa pun nak pastikan dapat uni tu, melainkan Allah. Even tak dapat satu interview pun, jangan putus asa. Mungkin ini permulaan ujian bg kita, Allah nk tgk sama ada kita putus asa dgnNya atau tidak. Doa itu kan senjata. Yakin dgn perancangan Allah walaupun kita rasa itu yg terbaik untuk kita. Okay aku tau tu ayat cliche. But believe me, Allah takkan mengecewakan hamba-hamba yg memohon kepadaNya. Dgn syarat jangan buat Allah murka lah. Kalau kita nak Allah bg macam2 tp kita tak taat perintah Allah, what do you expect? Layakkah kita? 

For those yg dapat iv tu, my best wishes is with you olls. Saya akan sentiasa mendoakan anda berjaya di dunia dan di akhirat terutamanya. Jangan terlalu sibuk dgn urusan dunia sehingga lupa bahawa dunia ini hanyalah RnR kita untuk ke syurga. Buat yg terbaik kerana andalah insan-insan yg terpilih! Bukan semua org dapat peluang seperti anda. Maka hargai peluang itu dan usaha sebaik mungkin. Put your effort and then tawakal. Allah is always with us. Adios. 

P/s: tolong jangan tanya apa yg aku minta for my upu application. Sekian :)

My story not yours :) Thankyou !

0 Critism (;:

Post a Comment

COPYRIGHT HAJAR HUMAIRA RAMLAN :)