Monday, May 18, 2015

Selamat Hari Guru

Ucapan salam sebagai pembuka bicara. Today i went to my former school which is SMKA Tun Perak. I studied there during i was in form one until form three. So mmg dah lama jugak lah aku tinggalkan tempat itu. Cikgu pun banyak yg dah tukar and ramai jugak masih kekal. But the theme of sambutan hari guru for this year is 'back to school'. I was so excited this morning to see the teachers by myself wearing school uniform. Frankly said it was really cute! Cikgu yg kecik2 comel lagi lah nampak mcm real student sekolah. But quite disappointed sebab tak dapat jumpa pun salam dgn cikgu2 semua. The ceremony was too long and i had to go home. Hanya dapat menatap gambar ckg2 yg telah diambil. Thanks to the photographers :) 





Comel kan? Haha siap buat dialog lagi. They are so amazing! 

Then, sepanjang kat sekolah tadi aku throwback zaman di mana aku rasa aku masih penuh dgn kehidupan jahiliah. Bila tgk adik2 form 3, baru aku sedar dulu aku sama besar je dgn mereka. Tak matang pd mata aku. Tp ketika itu aku rasa aku sudah cukup besar. Tak jaga ikhtilat, perangai tak serupa bikin. Sedih. Aku buat tu sebab tak dapat tarbiyah mungkin. Dan penghijrahan ku ke kisas sungguh membawa perubahan besar pd diri ini. Alhamdulillah. But im not blame the school. It just you who determine your own self. Penghijrahan itu kan juga suatu sunnah, jadi ade keberkatan juga di situ. Indeed we need to berhijrah to be better. And aku sedar betapa pentingnya untuk didik anak2 muda ini dgn didikan agama yg sebenar sbb merekalah penerus generasi tua. Kalau bukan kita generasi muda ini yg memperjuangkan agama, siapa lagi? Akhir kalam, zaman sekolah lah yg paling akan dirindui selepas adk2 tamat sekolah. So just enjoy it and seize your school days! Adios.



My story not yours :) Thankyou !

0 Critism (;:

Post a Comment

COPYRIGHT HAJAR HUMAIRA RAMLAN :)