Saturday, August 29, 2015

Friendship

Persahabatan. Bagi aku, persahabatan ini sangat penting dalam life setiap orang. Ukhuwah fillah. Persahabatan kerana Allah. Kita ingatkan sesama kita untuk dekatkan diri kepadaNya. Sangat susah sebenarnya. Yelah, tetiba bila nak jmpe kita cakap sikit pasal isu agama atau berbincang soal amal masing2. Jangan sesekali biarkan sahabat kita futur. Aku sendiri belum menjadi sahabat sebegitu. Sukar namun sangat manis. Semoga kita sama-sama menjadi sahabat sebegitu. 

Isu seterusnya mengenai persahabatan ini, seringkali kita tidak sedar kita telah buat sahabat kita kecil hati. Kita tak layan dia sama seperti sahabat lain. It's bad actually. Kita tak sepatutnya membezakan layanan kita terhadap sahabat2 kita. Semuanya kita ingin bawak bersama ke syurga bukan? Apakah bila dia dah pindah ke tempat atau sekolah lain, dan kita berpisah, kita turut memutuskan persahabatan dengannya? Kita lupa kawan lama. Aku tidak pernah melupakan sahabat lama ku. Setiap kenangan yg dilalui bersama masih kekal terpahat di minda. Tapi seperti kalian dah lupa kan diri ini. Takpelah sis redha. 

For my forever bestfriends, Shafarina and the others, thanks for always being with me. Listen to my stories and give so many advices. May our friendship kekal ke jannah amin. I will never forget you guys even kita akan terpisah dan taktahu bila lagi nk jmpe. Aku kahwin korang wajib lah jadi peneman aku kay. Love uolss. 


My story not yours :) Thankyou !

0 Critism (;:

Post a Comment

COPYRIGHT HAJAR HUMAIRA RAMLAN :)